Vuosaari, Helsinki
info(at)hosinsul.fi

Taekwon-dossa tarvittavat suojat

Taekwon-dossa tarvittavat suojat

Uusille harrastajille on puvun hankkimisen lisäksi ajankohtaista hankkia myös suojat. Taekwon-don ottelussa tarvitaan hanskat, jalkasuojat, hammassuojat ja kypärä, ja lisäksi miehet/pojat tarvitsevat myös alasuojat. Valinnaisia lisäsuojia ovat säärisuojat sekä naisten alasuojat. Harjoittelun alkuvaiheessa ei vielä tarvitse hankkia omaa kypärää, eli pärjäät hyvin hanskoilla, hammassuojilla ja jalkasuojilla (ja alasuojilla). Hammassuojat ovat ehdottomasti henkilökohtaiset, mutta muita suojia voi ostaa käytettyinä.

  • Taekwon-dossa on käytössä avokämmenhanskat, eli pehmeät ja isot nyrkkeilyhanskat, jotka peittävät kaikki sormet mutta kuitenkin jättävät kämmenen avoimeksi. Jos sinulla on kotona muunlaiset nyrkkeilyhanskat, ne sopivat todennäköisesti hyvin harjoitteluun (mutta ei välttämättä kilpailuun), eli tuo siis ihmeessä hanskasi treeneihin.
  • Jalkasuojien tulee peittää nilkka sekä jalkapöytä kokonaisuudessaan, ja varpaat eivät saa jäädä näkyviin. Joissakin lajeissa käytetään säärisuojia jotka jatkuvat osittain jalkapöydän yli, mutta nämä eivät ole taekwon-doon sopivat suojat.
  • Hammassuojan ensisijainen tarkoitus on estää hampaita lyömästä toisiinsa. Hammassuojat tulisi olla sellaiset, jotka ennen käyttöä käytetään kiehuvassa vedessä ja laitetaan suuhun, jolloin ne muotoutuvat hampaiden mukan, ja pysyvät paikoillaan myös kun suu on auki. Hammassuojia saa monista paikoista, myös yleisistä urheilukaupoista.
  • Taekwon-don ottelussa käytetään myös kypärää, joka suojaa päätä ja leukaa ottelussa. Jos on kiinnostunut ottelusta tai haluaa kilpailla ottelussa, on hyvä hankkia kypärä jo varhaisessa vaiheessa. Mitä nuorempi harrastaja, sen tärkeämpää kypärän käyttö on.

Suojia saa ainakin seuraavista verkkokaupoista BE BudoShop ja Kamppailija.fi (linkit päivitetty 29.3.2017).

Suojia ostaessasi muista huomioida, että suojat ovat sopivat ITF Taekwon-doon, sillä taekwondon toisessa variantissa (World Taekwon-do Federation eli WTF Taekwondo) on käytössä erilaiset suojat.

Mikäli et ole varma suojien sopivuudesta, ota yhteyttä meihin osoitteeseen valmentajat(at)hosinsul.fi, niin autamme sinua sopivien suojien löytämisessä.