Vuosaari, Helsinki
info(at)hosinsul.fi

Jäsenille

Lisenssi

Alkeiskursseillamme ei tarvita lisenssiä, mutta alkeiskurssin jälkeen lisenssi on kaikille taekwon-don harrastajille pakollinen. Lisenssi toimii jäsenmaksuna Suomen ITF Taekwon-do -liitolle, ja lisenssin yhteydessä ostetaan yleensä myös vakuutus. Lisenssin voi myös ostaa ilman vakuutusta (ns. Liittolisenssi, 32€/vuosi), mutta sitä suositellaan ainoastaan niille, joilla on jo voimassaoleva vakuutus, joka kattaa kamppailu-urheilun.

Lisenssikausi alkaa syyskuussa ja päättyy elokuussa (1.9. – 31.8.), ja lisenssin tulisi olla maksettu mahdollisimman pian syyskuun alettua.

Lisenssin voit hankkia täältä. Otathan yhteyttä meihin osoitteeseen info(at)hosinsul.fi, mikäli sinulla on kysyttävää lisensseistä!Teoriamonisteet

Täältä löydät teoriamonisteet, joista löydät tietoa taekwon-don perustekniikoista, asennoista, koreankielisestä sanastosta ja liikesarjoista. Monisteesta löydät myös lajin pääperiaatteet ja valan sekä tietoa lajin historiasta.

Junioreille (valkoiset-virheät vyöt) tarkoitettu, yksinkertaistettu moniste:

Junnumoniste

Seuran yleinen teoriamoniste kaikille värivöille:

Teoriamoniste

Alkeiskurssilaisille tarkoitettu lyhennetty teoriamoniste:

Teoriamoniste alkeiskurssille

For beginners in English:

Theory sheet in EnglishTreenikortit

Aikuisten ryhmän treeneissämme on käytössä paperiset treenikortit, joihin harrastajat keräävät merkintöjä jokaisista harjoituksista, joihin osallistuvat. Uuden kortin saa aina vyökokeen jälkeen. Mikäli korttisi on kadonnut, pyydäthän uuden kortin valmentajilta. Alkeiskurssilla ei vielä käytetä treenikortteja.Vyökokeet

Aikuisten ja nuorten ryhmälle vyökokeet järjestetään tyypillisesti 2 kertaa vuodessa, toukokuussa ja joulukuussa, eli syyskauden ja kevätkauden lopuksi. Junioreilla on kokeet neljästi vuodessa, kesken kauden ja kauden lopuksi.
Värivöillä tulee olla voimassaoleva lisenssi vyökokeeseen osallistuessa.
Mustan vyön kokeista löytyy lisätietoja liiton sivuilta.Puvut ja vyöt

ITF taekwon-dossa on käytössä omanlaisensa puku, eli dobok, jota käytetään harjoituksissa. Alkeiskurssilla ei vielä tarvita pukua.

Puvussa on erilaiset kirjailut kuin muiden lajien (ja myös muiden taekwondoliittojen) puvuissa, eli valitsethan pukusi tarkasti! Tarkista, että puku on nimenomaan ITF Taekwon-doa varten, ja että siinä on ITF:än logo. Pukuja löydät esimerkiksi seuraavista paikoista (linkit päivitetty 24.11.2022):


Black Eagle Budo Shop
Nippon Sport
Fin Budo Best

Puvun mukana saa yleensä valkoisen vyön – muut vyöt saat vyökokeista.
Suojat

Taekwon-dossa tarvitaan hanskat, jalkasuojat, hammassuojat ja kypärä, ja lisäksi miehet/pojat tarvitsevat myös alasuojat. Valinnaisia lisäsuojia ovat säärisuojat sekä naisten alasuojat. Hammassuojat ovat ehdottomasti henkilökohtaiset, mutta muita suojia voi ostaa käytettyinä.

  • Taekwon-dossa on käytössä avokämmenhanskat, eli pehmeät ja isot nyrkkeilyhanskat, jotka peittävät kaikki sormet mutta kuitenkin jättävät kämmenen avoimeksi. Jos sinulla on kotona muunlaiset nyrkkeilyhanskat, ne sopivat todennäköisesti hyvin harjoitteluun (mutta ei välttämättä kilpailuun), eli tuo siis ihmeessä hanskasi treeneihin.
  • Jalkasuojien tulee peittää nilkka sekä jalkapöytä kokonaisuudessaan, eli varpaat eivät saa jäädä näkyviin. Joissakin lajeissa käytetään säärisuojia jotka jatkuvat osittain jalkapöydän yli, mutta nämä eivät ole taekwon-doon sopivat suojat.
  • Hammassuojan tarkoitus on mm. estää hampaita lyömästä toisiinsa. Hammassuojat tulisi olla sellaiset, jotka ennen käyttöä käytetään kiehuvassa vedessä ja laitetaan suuhun, jolloin ne muotoutuvat hampaiden mukaan, ja pysyvät paikoillaan myös kun suu on auki.
  • Taekwon-dossa käytetään kypärää, joka suojaa päätä ja leukaa. Mitä nuorempi harrastaja, sen tärkeämpää kypärän käyttö on.

Suojia saa esim. BE BudoShop -verkkokaupasta (linkki päivitetty 24.11.2022).
Suojia ostaessasi muista huomioida, että suojat ovat sopivat ITF Taekwon-doon, sillä taekwondon toisessa variantissa (World Taekwon-do Federation eli WT Taekwondo) on käytössä erilaiset suojat.