Jäsenille


Lisenssi

Alkeiskursseillamme ei tarvita lisenssiä, mutta alkeiskurssin jälkeen taekwon-don harrastamista varten tarvitaan lisenssi. Lisenssi toimii jäsenmaksuna Suomen ITF Taekwon-do -liitolle, ja lisenssin yhteydessä ostetaan yleensä myös vakuutus. Lisenssin voi myös ostaa ilman vakuutusta (ns. Liittolisenssi, 32€/vuosi), mutta sitä suositellaan ainoastaan niille, joilla on jo voimassaoleva vakuutus, joka kattaa kamppailu-urheilun.

Tämänhetkinen lisenssikausi on 1.9.2017 – 31.8.2018, ja lisenssin tulisi olla maksettu mahdollisimman pian syyskuun alettua. Lisenssin voit hankkia täältä. Otathan yhteyttä meihin osoitteeseen info(at)hosinsul.fi, mikäli sinulla on kysyttävää lisensseistä!

 

Teoriamonisteet

Täältä löydät teoriamonisteet, joista löydät tietoa taekwon-don perustekniikoista, asennoista, koreankielisestä sanastosta ja liikesarjoista. Monisteesta löydät myös lajin pääperiaatteet ja valan sekä tietoa lajin historiasta.

 

Seuran yleinen teoriamoniste kaikille värivöille:

Teoriamoniste

 

Alkeiskurssilaisille tarkoitettu lyhennetty teoriamoniste:

Alkeiskurssin moniste

 

Junioreille (valkoiset-virheät vyöt) tarkoitettu, yksinkertaistettu moniste:

Junioreiden moniste

 

For beginners in English:

Theory sheet in English

 

Treenikortit

Treeneissämme on käytössä paperiset treenikortit, joihin harrastajat keräävät merkintöjä jokaisista harjoituksista, joihin osallistuvat. Uuden kortin saa aina vyökokeen jälkeen. Mikäli korttisi on kadonnut, pyydäthän uuden kortin valmentajilta. Alkeiskurssilla ei vielä käytetä treenikortteja.

 

Vyökokeet

Vyökokeet järjestetään 2 kertaa vuodessa, toukokuussa ja joulukuussa, eli syyskauden ja kevätkauden lopuksi. Vyökoetta varten tarvitsee vähintään 24 treenimerkintää, sinisiltä vöiltä (4 gup) ja sitä ylemmiltä vaaditaan 40 merkintää. Värivöillä lisenssin tulee myös olla voimassa.

Alkeiskurssilaiset eivät tarvitse treenimerkintöjä koetta varten.

Vyökokeeseen osallistuminen maksaa alkeiskurssilaisille ja värivöille 25€, mustan vyön kokeista löytyy lisätietoja liiton sivuilta.

 

Puvut ja vyöt

ITF taekwon-dossa on käytössä omanlaisensa puku, eli dobok, jota käytetään harjoituksissa. Alkeiskurssilla ei vielä tarvita pukua, ja alkeiskurssin lopuksi tehdään yleensä yhteinen pukutilaus kaikille halukkaille.

Puvussa on erilaiset kirjailut kuin muiden lajien (ja myös muiden taekwondoliittojen) puvuissa, eli valitsethan pukusi tarkasti! Tarkista, että puku on nimenomaan ITF Taekwon-doa varten, ja että siinä on ITF:än logo. Pukuja löydät esimerkiksi seuraavista paikoista (päivitetty 11.12.2017):

Black Eagle Budo Shop

Nippon Sport – Daedo

Nippon Sport – Top Ten Kyong

Nippon Sport – Top Ten Deluxe

Kamppailija.fi

Fin Budo Best

Puvun mukana saa yleensä valkoisen vyön – muita vöitä voi ostaa erikseen. Huomioithan, että ITF taekwon-dossa on käytössä 5cm leveä vyö (eli hiukan leveämpi kuin esim. karatessa), joka solmitaan vyötärön ympäri vain kerran.

 

Suojat

Taekwon-don ottelussa tarvitaan hanskat, jalkasuojat, hammassuojat ja kypärä, ja lisäksi miehet/pojat tarvitsevat myös alasuojat. Valinnaisia lisäsuojia ovat säärisuojat sekä naisten alasuojat. Hammassuojat ovat ehdottomasti henkilökohtaiset, mutta muita suojia voi ostaa käytettyinä.

  • Taekwon-dossa on käytössä avokämmenhanskat, eli pehmeät ja isot nyrkkeilyhanskat, jotka peittävät kaikki sormet mutta kuitenkin jättävät kämmenen avoimeksi. Jos sinulla on kotona muunlaiset nyrkkeilyhanskat, ne sopivat todennäköisesti hyvin harjoitteluun (mutta ei välttämättä kilpailuun), eli tuo siis ihmeessä hanskasi treeneihin.
  • Jalkasuojien tulee peittää nilkka sekä jalkapöytä kokonaisuudessaan, eli varpaat eivät saa jäädä näkyviin. Joissakin lajeissa käytetään säärisuojia jotka jatkuvat osittain jalkapöydän yli, mutta nämä eivät ole taekwon-doon sopivat suojat.
  • Hammassuojan tarkoitus on mm. estää hampaita lyömästä toisiinsa. Hammassuojat tulisi olla sellaiset, jotka ennen käyttöä käytetään kiehuvassa vedessä ja laitetaan suuhun, jolloin ne muotoutuvat hampaiden mukan, ja pysyvät paikoillaan myös kun suu on auki.
  • Taekwon-don ottelussa käytetään kypärää, joka suojaa päätä ja leukaa ottelussa. Jos on kiinnostunut ottelusta tai haluaa kilpailla ottelussa, on hyvä hankkia kypärä jo varhaisessa vaiheessa. Mitä nuorempi harrastaja, sen tärkeämpää kypärän käyttö on.

Suojia saa esim. BE BudoShop -verkkokaupasta (linkki päivitetty 11.12.2017).

Suojia ostaessasi muista huomioida, että suojat ovat sopivat ITF Taekwon-doon, sillä taekwondon toisessa variantissa (World Taekwon-do Federation eli WTF Taekwondo) on käytössä erilaiset suojat.